5 Ocak 2013 Cumartesi

KUMPİR AŞKLA DOLARSA :)

 Yılbaşı gecesi hazırlamış olduğum yiyecekler için ayrı ayrı post hazırlamayı planlıyordum ama süslü kumpirlerimiz için rağbet çok olunca bu işi biraz hızlandırmam gerektiğini düşündüm ve aldım bilgisayarımı elime :)

 Her zaman söylerim ölçü yok bende herşey göz kararı ama size tarifini verirken ölçülendirmeye çalışacağım, görüntüsünün yanında yapılışı bu kadar kolay olan bir çeşit eminimki davet sofralarınızın baştacı olacaktırki zaten bir çoğunuz yapıyorsunuzdur.

 Ben genelde kumpiri mikrodalgada hazırlıyorum ama bu sefer kalabalık olacağımız için patatesi suda haşlama yolunu tercih ettim,püre yaparken benim ufak bir sırrım var lezzetininde tamamen bundan kaynaklandığını düşünüyorum...Gelelim tarifimize;

 -Patates sayısısı size kalmış kaç kişi olacaksanız o kadar patatesi soyup ince ince dilimliyoruz ben 5-6 orta ve büyük boylardaki patatesleri tercih ettim ve üzerini geçmiyecek kadar su koyuyoruz ve suyuna birazcıkta tuz yani 1 tatlı kaşığından az olmalı ki az gelirse ilave edilir ama tuzlu olursa kurtarması zor oluyor :)

 -Suyunu üzerini geçmeyecek kadar dedim çünkü suyunu çekene kadar pişiriyoruzki süzme işlemine gerek kalmasın bütün lezzeti ve vitamini içinde kalsın istiyorum

 -Suyunu tamamen çektiğinde 2 kaşık tereyağ ilave edip karıştırıyoruz buarada ocağın altını kapatmıyoruz tereyağını çektikten sonra patateslerimiz

 -1 Fincan kadar süt koyuyoruz hatta belki birazcık daha fazla onuda patateslerimize çektirdikten sonra geliyoruz püf noktalarımıza

 -Püreye esas lezzeti veren baharatlarımız bu tamamen kişinin kendi damak tadına bağlı ama ben karabiber biraz kırmızı pul biber ve şeker koyuyorum evet evet yanlış okumadınız şeker hemde böyle bir yemek kaşığına yakın koyuyorum ve iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıp vereceğimiz şekil için kendisini hazırlıyoruz...

 Eğer püreyi yemek daveti için kaşarlayıp fırına vereceksek blendardan geçiriyoruz borcamımıza koymadan önce, ama bu sefer kalıplarda şekiller vereceğimiz için katı kıvamını bozmamamız gerekiyor bundan sonra işimiz kolay istediğiniz şekli verebilirsiniz ben silikon kek kalıplarını tercih ettim,ben bir gün önceden hazırladım istediğim şekli alabilmesi için ve çokta iyi oldu, Kalıplardan çıkarmadan önce içlerini bir kaşık yardımıyla oydum ve daha önceden minik minik doğradığım salam, sosis, kaşar ve mısır malezelerini koydum siz istiyorsanız başka şeylerde ilave edebilirsiniz ve son olarakta üzerine ketçap mayonez kenarlarınada birer kırmızı biber sıkıştırdıkmı işte karşınızda gecenin yıldızı aşk kumpirleriniz hepinize afiyet olsun :)

2 yorum:

bunlarda dikkatinizi çekebilir